Poslední domácí zápasy základní části přinesly duely proti týmům z horní poloviny tabulky. V sobotu jsme přivítali velmi silný celek USK Praha a o den déle Slavoj BK Litoměřice, který se nachází na páté příčce. Abychom mohli pomýšlet na play off, museli jsme vyhrát alespoň jedno utkání.

„V sobotním zápase kluci odehráli skvělou 1. čtvrtinu, poté se ale naše hra "zadrhla" a ve 2. čtvrtině jsme zaznamenali pouhých 6 bodů."

Okomentoval první poločas sobotního utkání hlavní trenér S. Marian.

Díky výpadku z druhé desetiminutovky se hostující celek dostal do vysokého vedení 24:42 a svůj náskok si udržel až do konce utkání.

„I když našim klukům nelze upřít snaha, nedokázali jsme již utkání zdramatizovat nebo USK více potrápit." Dodal plzeňský coach.

BK Lokomotiva Plzeň - USK Praha 52:80 (18:19, 24:42, 37:55)

„V neděli se nám střelecky naopak dařilo, ale nasazení na obranné polovině se neslučovalo s důležitostí zápasu. Litoměřice nám za první čtvrtinu nasázely 27 bodů a přesto, že se naši hráči od druhé čtvrtiny soupeři vyrovnali agresivitou, stále jsme vytvářeli obrovské chyby v obraně. V druhém poločase pokračovala oboustranně velmi tvrdá hra. Naše vydřené body často vystřídal jednoduchý koš soupeře, což nás stálo psychické i fyzické síly. Koncovku utkání pak lépe zvládl soupeř, který prokázal více zkušeností." Okomentoval trenér S. Marian.

BK Lokomotiva Plzeň - Slavoj BK Litoměřice 75:82 (23:27, 43:42, 63:65)

Co bude následovat?

"Čekají nás tak boje v play out. Musíme se na ně dobře připravit a soutěž zachránit. Družstvo je perspektivní, vždyť k nedělnímu zápasu nastoupili pouze 2 hráči ročníku 99. Věřím, že získané zkušenosti ti mladší zúročí v příští sezóně."