Soutěž se nám chýlí pomalu ale jistě do konce, zbývají už jen 4 utkání. V rámci 17. a 18. kola jsme na domácí palubovce postupně hostili týmy z Ostravy a Prostějova. V sobotu jsme nastoupili proti aktuálně druhému týmu tabulky, který již od první čtvrtiny vedl a prokazoval své kvality. Naopak v neděli byla situace jiná, hráli jsme proti celku, kterého jsme potřebovali porazit při myšlence na play off.

„V sobotním utkání jsme předvedli velice špatný vstup do zápasu a celý poločas se hledali. Náš basket jsme začali hrát až v průběhu 3. čtvrtiny, najednou jsme se Ostravě vyrovnávali a chvílemi byli i lepším týmem. To byl ale již rozdíl ve skóre vysoký ve prospěch hostí a nám se povedlo již pouze snížit." Okomentoval sobotní utkání hlavní trenér S. Marian.

Rozdíl oproti utkání v Ostravě byl v přístupu hráčů, kteří tentokrát nehodili flinty do žita a bojovali až do závěrečných minut. Nakonec jsme utkání odehráli se ctí a mohli jsme začít střádat energii na druhý den, kdy nás čekal klíčový zápas.

„V nedělním utkání šlo o hodně a na hřišti to bylo znát, neproměňovali se oboustranně ani ty nejvyloženější šance ke skórování a dělalo se mnoho nevynucených chyb. Po 20 minutách svítilo na tabuli skóre 33:33. Nám se podařilo hráče v poločasové přestávce uklidnit a v druhé dvacetiminutovce jsme byli již lepším týmem. Po důležitém vítězství bychom se měli zklidnit a do konce základní části se pokusit vybojovat ještě co nejvíce vítězných zápasů." Dodal S. Marian.

BK Lokomotiva Plzeň - BCM Ostrava 49:68 (14:19, 22:42, 30:52)

BK Lokomotiva Plzeň - Orli Prostějov 81:52 (18:16, 33:33, 56:43)

tabulka a přehled utkání