V rámci 13. a 14. kola naši kadeti odehráli další dvě utkání v extralize. V páteční předehrávce je čekal velice silný soupeř z Pardubic a v neděli již hratelnější tým z Brna. I když jsme o síle Pardubic věděli, utkání se nám vůbec nepodařilo a v neděli nám výhra utekla v závěrečných vteřinách.

Hl. trenér Standa Marian: „Páteční zápas se těžko hodnotí. Přes upozorňování, že pardubickou kvalitu musíme vynahradit bojovností a nesmíme hrát naivně, se na hřišti odehrával pravý opak. Po hrůzostrašné první čtvrtině (6:30), se ve druhé hra trochu vyrovnala, ale po přestávce jsme opět propadli. Naše hra se totálně rozpadla a nebyli jsme schopni zahrát nejzákladnější kombinace. Shrnuto podtrženo, vypadali jsme jako školáčci a Pardubice nás plně vyškolili."

BK Lokomotiva Plzeň - Synthesia Pardubice 42:94 (6:30, 23:55, 26:76)

Statistiky utkání 

Hl. trenér Standa Marian: „V nedělním zápase jsme chtěli zlepšit herní projev a především zkusit vybojovat další vítězství. Začali jsme výborně a vedli 10:0, bohužel po time outu hostí jsme zvolnili, Brno postupně srovnalo skóre a v poločase už vedlo o 6 bodů. V druhém poločase jsme opět zvýšili úsilí, bohužel začátečnické chyby naší hru srážely a dovolily Brnu odskočit až na rozdíl 13 bodů (47:60) po 30. minutách. Hráči přesto v poslední čtvrtině zabojovali a snížili rozdíl ve skóre v poslední minutě na jeden bod (64:65). Hrabovský však následně proměnil otevřenou trojku a Brno již svůj drobný náskok uhájilo. V nedělním utkání jsme už opět hráli výborný basketbal, bohužel nás sráželo časté neproměňování ani těch nejjasnějších střeleckých příležitostí a také občasné obrovské chyby v obraně. Musíme jít dále s hlavou vztyčenou a vybojovat vítězství v následujících kolech."

BK Lokomotiva Plzeň - JBC MMCITÉ Brno 64:68 (24:17, 38:44, 47:60)

Statistiky utkání