V pátek k nám přijel úřadující mistr této kategorie a také aktuální lídr extraligové tabulky. V neděli naopak poslední tým Josefov.

Naše družstvo v pátek proti Nymburku začalo nebojácně a celou první čtvrtinu jsme byli lepším týmem. Vedení bylo především zásluhou Krále a Kováře, kteří do zápasu vlétli jako uragán.  Velká škoda, že jsme kvůli nedůslednosti na doskoku soupeřům dovolili druhé a třetí střely, naše vedení mohlo být v první čtvrtině ještě větší. V druhém dějství přibývaly našim hráčům fauly a následné střídání znamenalo chaos, především pak na obranné polovině. Soupeř s kvalitnější lavičkou tohoto úseku využil a dostal se do vedení, které jsme však zvládli do poločasu snížit na rozdíl dvou bodů - 39:41. Ve třetí čtvrtině jsme Nymburk naprosto přehrávali a dostali se do vedení až 12 bodů. Bohužel zanedlouho se vyfauloval Jirák a naše hra se "zadrhla". Ve 33. minutě se hosté dostali do vedení a o 2 minuty později již vedli o 8 bodů. Hráči se v koncovce opět pokusili o nápor a za stavu 77:80 byl vteřinu před koncem při střele za 3 body faulován Kovář, všechny tři trestné hody proměnil a zápas šel do prodloužení. Bohužel do něj jsme šli již bez čtyř vyfaulovaných hráčů a zraněného Fleischhanse (již od poločasu). Nymburk v nejsilnější sestavě ukázal svojí kvalitu a prodloužení ovládl.

Nedělní zápas proti poslednímu týmu tabulky jsme se dostali do rychlého vedení, bohužel od stavu 22:10 došlo k poklesu koncentrace našich hráčů a zbytek utkání byl plný nepřesností, chyb a poté také křeče. I tak jsme zápas dovedli do vítězného konce.

komentář hlavního trenéra S. Mariana: „páteční utkání bylo velmi atraktivní a vyrovnané, z mého pohledu jsme v zápase neuspěli ze tří důvodů:

1) Na obranné polovině jsme aktivně neodstavovali hráče a dopouštěli se mnohdy školáckých chyb.

2) Ve třetí čtvrtině jsme po "odskočení" na 12 bodů, měli zpomalit a kontrolovat zápas, místo toho se naši hráči fyzicky zničili.

3) Nezareagovali jsme na rozhodčí, kteří sice utkání nezvládli, ale my jsme měli ubrat v kontaktech při obraně.

V tomto Nymburk byl mnohem zkušenější a do koncovky mohl nastoupit s tím nejlepším. I tak ale naši hráči zaslouží vysoký kredit, myslím, že jsme více jak polovinu utkání soupeře přehrávali. Ve třetí čtvrtině byla radost naše hráče pozorovat, jak takto kvalitní družstvo "válcují" a i poslední vteřiny zápasu stály za to, kdy Luboš zvládl proměnit tři trestné hody, to se často nevidí. Je to však už po několikáté, co jsme těsně prohráli, při situaci v tabulce je to ke vzteku. Hráčům to však přináší zkušenosti a především ti narození v roce 2000 to jistě v příštím roce zúročí a takto vyrovnané koncovky zvládnou. Na nedělní utkání snad jenom rychle zapomeneme, hráče jsem nabádal, že se soupeř neporazí sám a nějakou kvalitu má, vždyť v jeho řadách je několik hráčů z Nymburka. Kluci se ale rychle ujali vedení a pak polevili, začali jsme vytvářet nesmysly a do naší hry se vloudila nervozita. Mrzí mě, že jsme neudrželi základní pokyny, především v obraně kombinace „pick and roll" jsme vytvářeli chyby. V zápase jsem chtěl dát příležitost všem hráčům, někteří však utkání nezvládli a to nám na klidu také nepřidalo. Vítězství se ale počítá, posunulo nás na 9. místo v tabulce a teď musíme zkusit ve dvojičce porazit GBA, která je však také velmi kvalitním družstvem.
"

BK Lokomotiva Plzeň - BA Nymburk 91:96 (20:14, 39:41, 65:61, 80:80)

Statistiky  

BK Lokomotiva Plzeň - Sokol Josefov 87:62 (22:10, 36:23, 57:41)

Statistiky

Tabulka a přehled utkání