FIBANBA

V tomto týdnu jsme si popovídali s Václavem Honomichlem o zážitcích z Campu Basketball without borders, který spolupořádá FIBA a NBA.


Jaké jsou tvé prvotní pocity když si vzpomeneš na camp without bordes?

Mé pocity jsou skvělé,už jen proto, že jsem byl na camp vybrán!!!!

Jak jsi podle tebe obstál v konkurenci kvalitních hráčů?

Konkurence byla velká, ale myslím si, že jsem na campu obstál slušně. První den to pro mě byl veliký šok hra byla tvrdší, rychlejší, prostě o dost kvalitnější než je zde v České republice.

Byla to pro tebe pozitivní nebo spíše negativní zkušenost?

Byla to pro mě určitě pozitivní zkušenost! Hlavně tím že jsem viděl úroveń ostatních stejně starých hráčů a snažil se jim vyrovnat.

Co tréninkové metody?

Naše skupina byla pod vedením trenérů z Dallasu a Minnesoty. Trenér z Dallasu chtěl po hráčích velmi rychlou hru. Chtěl také ohromné nasazení jak v obraně tak i v útoku.Trenér z Minnesoty chtěl spíše silovou hru, protože tento trenér se věnoval spíše pivotům. Takže abych to shrnul. Metody jsou velmi podobné těm našim, ale v rychlosti a nasazení se to nedá srovnat s Českou republikou.

A odlišují se ty metody v něčem od těch našich?

Jak jsem již zmiňoval je to velmi podobné našim tréninkovým metodám. Ale v nasazení, preciznosti, tvrdosti a rychlosti se to nemůže srovnávat.

Jakého slavného hráče jsi na campu potkal?

Na campu byli tito hráči: Bruce Bowen ze San Antonia Spurs, který byl největším lákadlem. Dále Randy Foye z Minnesoty Timberwolves, Nehmed Okur z Utah Jazz, Hedo Turkoglu z Orlanda Magic, Mickael Pietrus z Golden State Warriors a ještě David Lee z New York Knicks.

Jaký ze slavných hráčů na tebe udělal nejlepší dojem?

Na mě nejpozitivnější dojem zanechal Bruce Bowen. Ten nám radil jak se dostat přes obránce. Také nás učil různé finty s míčem! Další hráč, který mě natchnul byl Hedo Turkoglu, se kterým jsme dělali různá střelecká cvičení a ukazoval nám techniku střelby.

Čím tě účast na campu obohatila?

Určitě mě obohatila o nádherný zážitek zatrénovat si s hráčema NBA a rovnat se s nejlepšími hráči z Evropy!! Dále jsem na campu dostal spoustu věcí např. boty,trička,ručník,tašku atd......

Co bys poradil mladému basketbalistovi, který by chtěl dosáhnout takových kvalit, aby se campu mohl účastnit??

Hlavní je milovat hru basketbal. Na tréninku vše dělat naplno a ve svém volném čase opět trénovat !!!

Závěrem mě řekni cos říkal TURECKU?

O Turecku mnoho nevím, ale co jsem viděl tak se mně moc líbilo. Jinak jsme trávili většinu času trénováním v tělocvičně.