O uplynulém víkendu sehráli naši nejmladší minižáci na domácí palubovce dvě mistrovská utkání proti silnému soupeři z Klatov.

Před utkáním jsme věděli, že nás nečeká jednoduchý zápas. Klatovská minižákovská družstva si v posledních letech svými výsledky udělala u soupeřů velký respekt. My jsme však od 1. minuty do utkání vstoupili dobře namotivovaní a soustředění. Přes spoustu chyb na naší straně jsme v utkání ve všech směrech dominovali a zaslouženě vyhráli rozdílem 26 bodů.

Do druhého utkání jsme bohužel vstoupili velmi "vlažně" a nesoustředěně. Z naší strany bylo "cítit" lehké podcenění. Udělali jsme mnoho nevynucených chyb jak na obranné, tak i na útočné polovině a klatovští byli do poločasu bojovnějším mužstvem. Ve druhém poločase jsme se vzchopili a díky větší snaze a bojovnosti jsme dokázali utkání dovést do vítězného konce rozdílem jediného koše 48:46.

Obě utkání jsme tedy zvládli vítězně, avšak jasně se projevily naše nedostatky, na kterých ještě musíme tvrdě zapracovat. Je potřeba si uvědomit, že Klatovy mají v týmu velmi šikovné, talentované hráče a náš podobný výkon jako ve 2. utkání při odvetě v Klatovech na vítězství stačit nebude.

Zápasy byly krásnou podívanou pro diváky. Hrál se basketbal "nahoru dolů" s celoplošnou agresivní osobní obranou od obou mužstev, tedy tak, jak by to mělo v minibasketbale správně vypadat.