Ve dnech od 12. - 13. září se naši kluci zúčastnili přípravného turnaje pro ročník 2003 v Hradci Králové.

První zápas jsme odehráli proti týmu BA Nymburk, na který jsme doslova "vlítli" a porazili ho tak velkým bodovým rozdílem. Dále nás pak čekal zápas proti Baskeťákům Josefov, se kterým jsme se již měli možnost potkat loňskou sezónu na "Béčkovém" mistrovství ČR. Tento zápas pro nás také skončil vítězně, a tak nás čekal poslední zápas o 1. místo ve skupině s týmem BC Vysočina. Porazit tento tým však pro nás bylo nad naše síly. Skončili jsme tedy druzí ve skupině a dostali jsme jako soupeře do semifinále tým, který skončil ve druhé skupině první, a tím byl BK Pardubice. V souboji s tímto velmi "nabušeným" týmem jsme bohužel nedokázali vyrovnat krok, což pro nás znamenalo to, že jsme se nedostali do finále a čekal nás souboj o konečné 3. místo. V posledním zápase kluci zabojovali, předvedli velmi dobrý výkon a dokázali vybojovat velmi pěknou bronzovou příčku.

Plzenští si tak z turnaje odváží pohár za 3. místo, za zmínku také určitě stojí velmi dobrý výkon Petra Hladíka, který se probojoval do All-stars týmu turnaje.

Hlavním účelem turnaje bylo pro nás to, aby se kluci sehráli a zjistili případné nedostatky, na kterých musí zapracovat do začátku sezóny, což se dle názoru trenérů povedlo.