Pouze dvoučlenná byla skupina A baráže o extraligu, do ní nám los nadělil Vysočinu Jihlava. Naši hráči se do soupeře od prvních minut zakousli a nenechali nikoho na pochybách, že si chtějí extraligovou příslušnost zachovat.

Komentář S. Mariana, hlavního trenéra: "Samozřejmě mám obrovskou radost, že jsme to s klukama zvládli. Baráže jsou nevyzpytatelné, a i když jsme tušili, že Jihlava bude méně zkušená, nechtěli jsme nic podcenit a jít do zápasů v maximální koncentraci. Kluci hráli výborně především v sobotu, kdy soupeře svou bojovností naprosto zaskočili. Nedělní utkání jsme po dobrém úvodu již neudrželi tempo a koncentraci. Ale i tak utkání s přehledem vyhráli. Chtěl bych poděkovat také rodičům, kteří v hojném počtu jeli povzbuzovat i do Jihlavy, vytvořili klukům výbornou atmosféru a byli také jako fanoušci výborně týmově sehraní."
 
Komentář T. Macha, kapitána týmu: "Pro ročník 1999 byla extraliga U17 velká výzva, protože jsme měli možnost poměřit síly s nejlepšími kluby a hráči, kteří byli o rok starší. V několika zápasech jsme ukázali, že do téhle soutěže patříme a v několika utkáních jsme totálně pohořeli. I tak jsme si ze základní části a baráže odnesli cenné zkušenosti. Velkým plusem do příští sezony je zapojení hráčů ročníku 2000, kteří nás doplnili. Po několika smolných prohrách např. prohra o dva body na Sokole Pražském, jsme se modlili pro příznivý los do baráže. Ten nám vyšel. Pro barážové utkaní jsme dostali Jihlavu. S tímto soupeřem jsme se nikdy nepotkali, a tak jsme nevěděli, co od něj čekat, i tak jsme věděli, že my musíme být lepší a soupeře porazit. Při obou zápasech jsme měli velkou podporu rodičů. Oba zápasy jsme zvládli na výbornou a ukázali soupeři, že jsme to my, kdo chce hrát příští sezonu nejvyšší soutěž. Po velmi náročné a dlouhé sezoně nás čeká pár týdnů odpočinku a pak se začneme pilně připravovat na další sezonu, ve které chceme uhrát lepší výsledky než v té letošní. Za letošní sezonu klukům děkuji a těším se na tu další."