O víkendu čekaly náš tým U19 první souboje v play off, soupeřem jim byla přidělena Kroměříž. Dva odlišné průběhy utkání nakonec vyzněly lépe pro náš tým, a tak se ujal vedení 2:0 v sérii na 3 vítězství.

Komentář trenéra: V sobotu jsme měli utkání pod kontrolou a byli lepším týmem. Paradoxně nám nejvíce ublížilo, když jsme zvýšili rozdíl ve skóre nad 20 bodů, naši hráči zvolnili, čehož soupeř využil a znovu se přiblížil "na dostřel". V koncovce jsme však již drama nepřipustili.

Do nedělního utkání jsme vstoupili vlažně a především na obranné polovině vůbec nefungovali, výborně hrající Kroměříž toho využila a zcela nás přehrála. 51 obdržených bodů do poločasu hovoří za vše. V druhém poločase jsme zvýšili úsilí v obraně, ale sebevědomý soupeř trefoval i "těžké" střely a rozdíl ve skóre narostl na 17 bodů ve prospěch hostů. V poslední desetiminutovce jsme se nadechli k velkému náporu a serií 18:0 jsme se poprvé dostali do vedení. Hráči Kroměříže odpadli fyzicky i psychicky, takže v koncovce již mnoho nevzdorovali.

Myslím, že jsme na tak kvalitního soupeře v této sezóně ještě nenarazili, proto očekávám, že odveta bude velmi náročná. Hlavně hráči si musí uvědomit, že samo to nepůjde a nesmí se opakovat přístup, s jakým vstoupili do prvního poločasu nedělního zápasu.

BK Lokomotiva Plzeň - Slavia Kroměříž 81:68 (20:10, 45:34, 67:50)

Nejlepší střelci: O. Fleischhans 31, M. David 27, Š. Partyngl 10

BK Lokomotiva Plzeň - Slavia Kroměříž 81:76 (20:22, 41:51, 60:73)

Nejlepší střelci: O. Fleischhans 20, T. Křižka 17, M. David 15, Š. Partyngl 14, O. März 13