O víkendu 28. a 29. března jsme nastoupili proti celkům z Brandýsa nad Labem a Liberci.

Naše sestava byla okleštěna o hráče ročníku 02, kteří byli na turnaji ve Francii, ale aspoň kluci měli šanci a ukázat co v nich je.


V sobotním zápase nám vyšel vstup do zápasu, kdy jsme trojkou Matěje Cerhy v poslední vteřině navýšili náskok až na rozdíl 15 bodů. I ve druhé čtvrtině jsme začali agresivní obranou, kdy jsme vedli o 21 bodů. A v poločase na tabuli svítil stav 30:10 v náš prospěch. Bohužel i přes naléhání trenérů to kluci brali jako rozhodnutý zápas a v obraně polevili a v útoku si chtěl každý zakončit nejlépe střelou. I tak jsme, ale druhý poločas zvládli a zvítězili 63:40. A mohli jsme tak slavit výhru nad soupeřem, kterému jsme z prvního zápasu měli co vracet.

V neděli jsme nastoupili proti silnému soupeři z Liberce. První poločas nám, ale vůbec nevyšel a dopouštěli jsme se neskutečného množství hloupých ztrát, které vedli k jednoduchým košům soupeře. Dále jsme absolutně hořeli na obraném doskoku. V poločase byl stav 44:30 v náš neprospěch. O přestávce přišla menší domluva v šatně a kluci když nastoupili na plac, byli jako vyměnění. Zlepšila se práce na obraném doskoku a v obraně jsme zabrali jako jeden muž a důsledkem toho bylo, že jsme na začátku 4. čtvrtiny stáhli na rozdíl dvou bodů. Bohužel jsme pak vlastními chybami a zbrklou hrou umožnili soupeři odskočit na deset bodů. Hlavní příčina byla hra v útoku, protože jsme koš ze hry nebyli schopní dát přes 7 minut! To vedlo k tomu, že poslední čtvrtinu vyhrál soupeř o 13 bodů a zápas tedy skončil 76:57.