V sobotu sehrál náš celek první z dvojice kvalifikačních zápasů o postup na MČR. Na domácí palubovce jsme přivítali tým z Klatov.

Všichni známe sílu soupeře, tudíž jsme se na zápas snažili důkladně připravit. Zvýšili jsme četnost tréninků, dělali herní cvičení a hodně jsme se snažili hrát. Pracovitost týmu byla dobrá, ale pradox byl v tom, že než-li po basketbalové stránce nám dávalo nejvíce zabrat hráče připravit po té psychické.
Jako bychom si nevěřili, nevěřili tomu, že můžeme celek Klatov porazit. Zkrátka nás postihl syndrom „ZMOKLÝCH SLEPIC".


Samotný zápas pro nás začal velmi dobře. Startovací pětka plnila úkoly dle dohody. Hráli jsme nebojácně a bojovali jak lvi. Úvodní vedení 23:14 tak bylo zasloužené a pro všechny zúčastněné i překvapivé.

Do druhé čtvrtiny jsme tak šli s velkým odhodláním vedení navýšit. Jenže ihned od úvodních minut se naše hra totálně rozpadla. Dělali jsme technické chyby a ztráceli míč za míčem. Do toho se přidala nedisciplinovanost, přemíra driblinku a přílišný respekt. I přes oddechové časy, pokyny atd. jsme nedokázali soupeře zastavit. Do poločasu tak bylo vedení na straně Klatov o 7 bodů. I to by se mohlo zdát přijatelné a dávalo to naději v dobrý výsledek do odvety jenže......

Během druhé čtvrtiny bylo na lavičce vidět jak s postupným srovnáním skóre odchází i důvěra sama v sebe. Jak postupně hráč po hráči přestává věřit v to, že zápas se dá vyhrát. I přes velkou snahu a burcování týmu se nepodařilo zpět mužstvo nastartovat. Po zbytek zápasu jsme tak tahali za kratší konec a zaslouženě prohráli.

Závěrem musím a chci říci, že na Klatovy rozhodně máme. Jenže musíme hrát to co máme a to co trénujeme. Jakmile naše hra spadne do doslova nesmyslů, driblerských kontestů apod. Začneme koš ostřelovat z dálky, ale především si nebudeme věřit tak opravdu Klatovy nikdy porazit nemůžeme.

Nyní musí následovat práce, práce a zase práce v tréninku. Musíme hráčům neustále vštěpovat to, že opravdu vyhrát jde a jakmile tomu uvěříme a opravdu všichni pak se můžou Klatovy divit.

Odvetný zápas kvalifikace odehrajeme na půdě Klatov v sobotu 21.3. v 10:00 hod.

Já tipuji, že vyhrajeme a vy?