Vzhledem k tomu, že plzeňské děti mají od soboty jarní prázdniny, dohodli jsme se s klatovským soupeřem na sehrání utkání již v pátek 6.3. Klatovští minižáci byli před zápasem kvalifikace o NF mírnými favority, o čemž svědčí základní část soutěže, kterou odehráli s přehledem bez jediné porážky. K zápasu jsme bohužel nepřijeli v kompletní sestavě, chyběli nám dva hráči, kteří patří mezi tahouny týmu.

Hráči obou mužstev si moc dobře uvědomovali důležitost zápasu. Nervozita v prvním poločase na nich tedy byla patrná. Náš výkon sráželo mnoho nevynucených ztrát (kroky, přerušovaný driblink, nepřesné přihrávky). Do druhého poločasu jsme šli již bez nervozity, bojovně odhodlaní stáhnout soupeřův 10 bodový náskok z 1. poločasu. Bohužel náskok ještě nepatrně vzrostl a odvezli jsme si konečný výsledek 44:22.

Komentář asistenta trenéra Filipa Mariana:

"Samozřejmě konečný výsledek mi trochu mrzí, myslím si, že udržet rozdíl na 10 bodech bylo v našich silách. Avšak je potřeba si přiznat, že soupeř vyhrál zcela zaslouženě. Je na nich vidět větší zápasová vyhranost a vyspělost. Lépe umějí řešit zápasové situace. Navíc mají v týmu pár výrazných individualit, které nám dělali po celý zápas "vrásky na čele". Musím vyzdvihnout ale i naše družstvo, které předvedlo výjimečný a bojovný výkon. Přestože jsme nebyli kompletní, naše družstvo se semklo a bojovalo jako 1 tým.

Pro nás trenéry je obrovským úspěchem, že vidíme na klucích obrovské zlepšení a také to, že dokážou přenést své dovednosti z tréninků i do těchto těžkých utkání. Škoda, že těchto zápasů není v sezóně více, tato konfrontace je pro naše hráče cennou zkušeností. To, že bychom nepostoupili na samotné NF nás až tolik netrápí, nekoukáme u takto malých dětí na výsledky, co nás ale trápí, je malá četnost těchto kvalitních vyrovnaných zápasů, kterých nám sezóna v Plzeňském kraji "dává" opravdu poskromnu.

Utkání bylo pro diváky velmi pohledné, v hale byla parádní atmosféra. To je výzva i pro naše rodiče a fanoušky, aby vytvořili minimálně stejnou domácí atmosféru, kterou měl soupeř v Klatovech. Tímto zvu všechny naše fanoušky na odvetu, kterou odehrajeme v sobotu 21.3. (čas bude upřesněn) na 28.ZŠ v Plzni Lobzích. Pro postup na NF uděláme na domácí palubovce vše, co je v našich silách a soupeři nic zadarmo nedarujeme!

Pochvalu zaslouží také rozhodčí Jodl a Mužík, pro které nebyl zápas jednoduchý. Konečně se začalo pískat podle pravidel minibasketbalu, což se celou sezónu bohužel nedělo."