Zakřiknutý výkon v sobotu proti Pelhřimovu vystřídal bojovný přístup v neděli proti Pardubicím. I přes nekompletní sestavu se hráči semkli a vytěžili alespoň jedno vítězství.

S. Marian: „bohužel i před tímto víkendem jsme měli problém se sestavou. Pro některé hráče zřejmě sezóna kvůli zraněním skončila, nemoc několika dalších nám dovolila nastoupit pouze v 8 hráčích. V sobotu proti nám nastoupil soupeř, který nás výrazně výškově převyšoval na všech pozicích, bohužel tuto převahu měli svěřenci příliš v hlavách a nedostatek sebevědomí znamenal snadné vedení hostů. Pelhřimov od té doby hrál sebevědomě a nedovolil sebemenší zdramatizování zápasu. Druhý poločas jsme odehráli vyrovnaný, avšak poločasové vedení Pelhřimova o 23 bodů, se již snížit nepodařilo."

BK Lokomotiva Plzeň - BK Pelhřimov 45:68 (9:14, 14:37, 27:51)

Nejlepší střelci: R. Jirák 23, M. Vrum 8, A. Hlas 6

S. Marian: "V neděli jsme nastoupili v daleko bojovnější náladě a na průběhu utkání to bylo znát, celý první poločas jsme mírně vedli a občasné chyby jsme doháněli bojovností.
Vstup do druhého poločasu jsme nezvládli, za dvě minuty Pardubice smazaly náš náskok a dokonce se dostali do vedení. Po následném oddechovém čase se naše hra opět srovnala a byli jsme lepším týmem. Utkání dospělo do koncovky, kterou jsme lépe zvládli my a mohli se tak radovat z velmi cenného skalpu. Vítězství musí posílit naši sebedůvěru, ve velmi nekompletní sestavě jsme porazili Pardubice v plné síle, navíc jsme snad poprvé v soutěži zvládli vyrovnanou koncovku."

BK Lokomotiva Plzeň - Synthesia Pardubice 50:44 (14:9, 25:19, 35:32)

Nejlepší střelci: L. Karlíček 13, R. Jirák 11, J. Stupka 9