Družstvo U19 poprvé v sezóně utrpělo porážku, kdy nestačilo na tým Nymburka. V následném dni si alespoň částečně spravili chuť výhrou o 47 bodů.

V prvním poločase jsme byli lepším týmem, problémy nám dělal jen výborně hrající Kolář, v 15 minutě jsme vedli již rozdílem 11 bodů (31:20). Bohužel do poločasu jsme polevili na obranné polovině a nechali soupeře snížit na poločasových 37:31, v náš prospěch. Po poločasové přestávce se hrál velmi dobrý basketbal, my jsme byli v útoku produktivní, bohužel jsme přestali bránit, o čemž svědčí 28 bodů, které jsme ve třetí čtvrtině nechali Nymburské vstřelit do našeho koše. V poslední čtvrtině se domácí hráči Kováč a Vítek ve dvou útocích trefili z trojkové vzdálenosti a dostali Nymburk do vedení. Do naší hry se vloudila nervozita, když se nám nedařilo prosadit proti nymburské zóně. V závěru zápasu jsme se pokoušeli takticky faulovat, ale domácí trestné hody proměňovali, zatímco, my jsme neproměnili několik "jednoduchých" košů. V tomto zápase jsme tedy zaznamenali první porážku, která nám ale může pomoci. Družstvo si musí uvědomit, že bez poctivé práce na tréninku a hlavně v zápase to nepůjde a je třeba změnit svůj přístup a myšlení.

V nedělním utkání nás čekal oproti sobotě slabší soupeř, Brandýs n. Labem. V úvodních minutách jsme plnili pokyny a na soupeře jsme vyvinuli tlak po celém hřišti, dostali jsme se do mírného vedení, ale poté přišel výpadek. Soupeř zkorigoval na 11:13, v té chvíli jsme se ale opět probudili a začali hrát naši hru. Hru, která vycházela z dobré obrany a následného přechodu do rychlého protiútoku, z kterého jsme zaznamenali mnoho košů. V poločase jsme vedli již 17 bodových rozdílem, ale jak se ukázalo, byla to jen jakási předehra před druhou půlí, v které jsme začali dominovat. Výsledný rozdíl o 47 bodů mluví za vše.

BA Nymburk B - BK Lokomotiva Plzeň 84:73 (16:18, 31:37, 59:59)

Nejlepší střelci: Š. Partyngl 19, O. Fleischhans 16, M. David 11

BK Brandýs n. Labem - BK Lokomotiva Plzeň 39:86 (15:20, 22:39, 31:65)

Nejlepší střelci: O. Fleischhans 17, M. Bílek 15, M. David 14, M. Haniš 10