Před víkendem jsme měli problémy se sestavou, s nemocí se potýkal Jirák, Karlíček, Cibulka a Kadaně, Fleischhans byl celý týden se školou na lyžařském kurzu. Toť výčet komplikací, se kterými jsme se hned na úvod roku potkali. Bohužel ještě v sobotu zaznamenal zdravotní problémy Stupka, který nakonec s námi víkend neabsolvoval.

V sobotu jsme začínali na půdě ambiciózního Nymburka, soupeř nás téměř na všech pozicích výškově převyšoval, a když ještě přidali domácí velmi dobrou střeleckou úspěšnost, bylo s podivem, že v poločasové přestávce vedli "jen" o jedenáct bodů 31:20. V druhém poločase jsme díky chytré hře postupně snižovali náskok soupeře až na 2 body, bohužel následný útok jsme neproměnili a nedostali Nymburk ještě pod větší tlak, domácí poté proměnili trestné hody a radovali se tak z těsného vítězství.

V neděli nás čekal tradiční soupeř Sokol pražský, my jsme od začátku překvapivě diktovali tempo hry a prvních 18. minut byli lepším týmem. Několik chyb v posledních minutách prvního poločasu nás stálo nejen několik bodů, ale především jsme přišli o vedení v zápase a v poločase jsme prohrávali nejtěsnějším rozdílem 31:30. Sokolíci v druhém poločase zagresivnili obranu a začali dominovat v doskocích pod oběma koši, skóre se logicky začalo vyvíjet v náš neprospěch a hráči psychicky odpadli. Ve zbytku utkání se nám nedařilo vrátit do zápasu a poslední minuty provázel naší hru už jen zmar.

BA Nymburk - BK Lokomotiva Plzeň 61:56 (17:9, 31:20, 47:40)
Nejlepší střelci: R. Jirák 20, D. Fleischhans 13, L. Karlíček 12

Sokol pražský - BK Lokomotiva Plzeň 73:48 (13:22, 31:30, 52:39)
Nejlepší střelci: R. Jirák 16, D. Fleischhans 7, D. Chromý a D. Pulda po 6.