V dalších dvou zápasech jsme s naším týmem U13 zajížděli do Klatov.

První prognózy naznačovaly, že se bude jednat o vyrovnané zápasy a my se těšili, že budeme prověření krajským rivalem.

Jenže jsme bohužel totálně propadli. Soupeř nás předčil prakticky ve všech směrech. Byl bojovnější, basketbalovější a v euforii, do které se dostal, mu do koše spadlo prakticky téměř vše a téměř každému.


1.zápas: statistiky ze zápasu

Vstup do utkání nebyl špatný. Zhruba 6 minut jsme drželi se soupeřem krok. Poté jsme chybovali několikrát v obraně při výhozu z autu soupeře, Klatovy nám utekly na větší bodový rozdíl a my jsme se sesypali jak domeček z karet. Najednou zmizela hra, kterou chceme hrát. Přihrávky a zapojení všech hráčů do hry prakticky neexistovalo, to z té basketbalové stránky, ale že jsme nebyli schopni ani bojovat nebo se ohnout pro kutálející se balon je přinejmenším smutné. Zápas jsme se pak snažili dohrát se ctí, ale i přesto, že jsme si brali oddechové časy a hráčům prakticky opakovali dokola stále stejné věci tak nikdo nebyl schopen to přenést na hřiště.

2. zápas: statistiky ze zápasu

Do druhého zápasu jsme šli především s tím, že chceme oživit naší hru, souhru, zapojení všech hráčů a mnohem chytřejší obranu. Jenže opět jsme se sesypali. I v té mizérii, která se děla bylo ale světýlko na koci tunelu. Najednou jsme sem tam dokázali zahrát, hoď a běž a ono to vyšlo. To, že jsme neproměnili „šoupák" vem čert, ale viděli jsme, že když roztáhneme hru, přihrajeme si tak to jde. Další světélko na konci tunelu byl výkon Hajšmana, který bojoval a při přechodu do útoku nacházel své spoluhráče, čímž jako jediný plnil to, co jsme se říkali všem.

V zápasech jsme tak tahali za kratší konec, ale možná mě někdo z Klatov bude mít za blázna, ale jsem si jist, že pokud budeme hrát hru, která je založená na přihrávkách a kolektivním pojetí tak soupeře můžeme nejen potrápit, ale i porazit. Další věc je, že nám citelně chyběl Obermajer, který by zcela určitě svou obranou přibrzdil nejlepší hráče soupeře a tím nám umožnil být více bodově blíže soupeři. Závěrem ještě musíme litovat toho, že naši hráči nebyli schopni přenést pokyny od trenérů na hřiště.

Nyní nás čeká tvrdá práce v tréninku, kde se musíme zaměřit na souhru, přihrávky a taktiku jak v útoku, tak v obraně. Doufám tedy, že absence hráčů bude v nejbližších týdnech minimální.