Hráči kategorie U15 nastoupili na domácí palubovce nejprve proti družstvu z Jindřichova Hradce a následující den proti Písku, aby změřili své síly. Nedělní duel měl obzvlášť zajímavý náboj, jelikož naši hráči ještě nikdy Písek neporazili, tentokrát stačil pouhý jeden koš, aby se zlomilo toto „prokletí".

Sobotní zápas

Komentář trenéra:

„Dnešní utkání bych zhodnotil, že byly dva naprosto rozdílné poločasy. V prvním poločase jsme byli nedůslední, špatně jsme bránili, nedoskakovali, v útoku jsme byli málo aktivní a soupeř toho využíval. V druhém poločase jsme zpřesnili naší hru, byli jsme důslednější, pomohli jsme si obranými doskoky a i ta produktivita na útočné polovině se zlepšila, čímž jsme soupeři odskočili a dostali se do herní pohody."

Kdy nastal zlom v utkání?

„Zlom nastal ve třetí čtvrtině, kdy jsme zaznamenali několik snadných košů, dařilo se nám i střelecky, soupeři jsme odskočili a ten se dostal do frustrace, načež posbíral pár technických chyb a my jsme mohli rozšířit rotaci, kdy dostali dostatečně velký prostor i hráči méně vytěžovaní."

https://www.youtube.com/watch?v=s3835fzuEkw

BK Lokomotiva Plzeň - Lions Jindřichův Hradec 75:58 (18:13, 29:28, 61:38)

Nejlepší střelci: D. Fleischhans 21, R. Jirák 15, J. Stupka 13, L. Karlíček 8, D. Chromý 6, J. Mašek 6, A. Hlas, R. Cibulka a M. Vrum po 2.

Nedělní zápas

Komentář trenéra:

„Do utkání s Pískem jsme vstoupili se snahou a cílem pokusit se o vítězství. Po většinu zápasu jsme vedli, bohužel to naše vedení bylo jen mírné, protože jsme se vždy dopustili několika chyb na obranné polovině. Soupeř zaznamenal několik jednoduchých košů a pořád se udržoval na dostřel. V druhém poločase ta hra prakticky vypadala stejně, my jsme byli nadále v mírném vedení, rozhodovalo se až v koncovce, v té jsme udělali opět několik chyb v obraně a Písek se dostal do vedení, na které jsme v závěrečné minutě už nedokázali najít odpovědět. „

„Je to velká škoda, myslím si, že jsme dnes byli lepším týmem, na druhou stranu nesmíme sklápět hlavy, je zapotřebí na sobě dále pracovat, protože ten výkon už snesl opravdu přísnější parametry, hráli jsme bojovně, snažili jsme se a ty chyby, které jsme vytvořili, přikládám spíše nedostatku zkušeností, ale jsme určitě na dobré cestě, takže musíme pracovat dál a věřím, že vítězství s takto silnými soupeři nás neminou.

BK Lokomotiva Plzeň - Sršni Písek 51:53 (19:14, 31:16, 42:41)

Nejlepší střelci: D. Chromý 11, J. Stupka a D. Fleischhans po 10, R. Jirák 9, L. Karlíček 6, J. Mašek 5.