Naši muži mají i přes sestup opět možnost hrát v nejvyšší celostátní soutěži. V pátek obdrželo vedení klubu od ředitele soutěže Zdeňka Ringsmutha díky nenaplnění kvóty čtrnácti přihlášených týmů nabídku startu v Mattoni NBL.
„Je to pro nás nyní hodně složitá situace. My jsme již podali přihlášku do druhé nejvyšší soutěže. Z kádru jsme uvolnili Kozlíka, Tótha, Vrubla a Kubizňáka, navíc jsme již jednali s Chomutovem o možnosti střídavého startu našich juniorských reprezentantů Pecky a Honomichla právě v Mattoni NBL. Možnosti se nevzdáváme, ale jsme si vědomi, že čas samozřejmě hraje proti nám. Situace je složitá a vše záleží, zda seženeme dostatek financí. Intenzivně hledáme partnera pro novou sezónu. Nyní jsou dovolené, svátky a není snadné dohánět zástupce eventuelních sponzorů. Budeme žádat vedení soutěže o co nejdelší dobu na rozhodnutí," říká předseda klubu Pavel Froněk.
Účast v Mattoni NBL neakceptoval Inter Bratislava a vedení soutěže nenašlo na Slovensku náhradu. „Naplnit ekonomiku a hráčský kádr pro slovenské celky do dvou soutěží je strašně složité a bylo na tento problém upozorňováno. Nyní tato situace bohužel nastala. Pokud dostaneme delší prostor, budeme intenzivně jednat. Pokud ale nenaplníme rozpočet a nedoplníme kádr, abychom mohli nejvyšší soutěž důstojně odehrát, do Matonni NBL nepůjdeme," dodává Pavel Froněk.