Dalšími dvěma zápasy pokračovaly boje o postup do Mattoni NBL, tentokrát na hřišti Sokola Vyšehrad. I přes velké odhodlání všech hráčů našeho družstva se nepodařilo navázat na výborný výkon z druhého domácího utkání a po nevýrazném výkonu jsme prohráli rozdílem 7 bodů  77:70.

Opět se potvrdilo, že vyšehradská sokolovna vyhovuje spíše domácímu družstvu a její stísněný prostor umí velice dobře využít. Stáli jsme již podruhé v situaci 1-2 na zápasy a před sebou další zápas na půdě soupeře. A tady se projevila obrovská vnitřní síla našeho družstva. Zkušenost ze čtvrtfinálového čtvtrtého zápasu na Sokole Pražském, jako by byla impulsem pro další vývoj této finálové série. Trenérské duo M. Janiurek - P. Froněk změnilo postavení hráčů v základní sestavě a hráči P. Frána, J.Kovanda,T.Kubizňák,M.Drobný, M.Šverma vstoupila do utkání zastavit počáteční nápor soupeře, což se také podařilo. Tuto pětici ještě během prvního poločasu výborně doplnili hráči J. Mandík, E. Eisman a J. Selinger. Do šaten jsme odcházeli se 4 bodovým náskokem, ale hlavně psychicky nahoře a s vědomím síly na zvýšení našeho náskoku. Po 3 čtvrtině jsme sice vedli pouze o 6 bodů, ale vstup do poslední čtvrtiny a vedení ve 35 min. o 16 bodů jasně ukázal sílu našeho družstva a odhodlání vrátit sérii do Plzně na domácí palubovku. Takticky zahranou koncovkou jsme dovedli zápas do zdárného konce a našim fanouškům připravili úžasnou lahůdku na páteční večer v 19,30 v naší sportovní hale v Plzni na Slovanech.

Bude to vrchol sezony a v případě našeho vítězství historický postup do Mattoni NBL, na který čekají generace současných, ale i minulých hráčů západočeského basketbalu. Přeložte odjezdy na chaty a chalupy na sobotní ráno a přijďte nás podpořit, protože taková šance se už dlouho nemusí opakovat.