Muži „C“ v sobotu 11.11. cestovali k dalšímu svému soutěžnímu zápasu do Klatov. Z mnoha různých důvodů nám chyběl Altman, Pleva, Doljak, Kaiser a Suchan. I přesto jsme poskládali 10 hráčů, kteří zcela určitě mají svou kvalitu, což se také potvrdilo rekordní výhrou, ale popořadě……


Oba celky se sešly s několika pendly z vyšších soutěží. Lavičky byly plné. Již při rozcvičování bylo jasné, že to nebude žádná „čunča“, že se bude hrát poměrně rychlý a tvrdý basket. Předpoklady se potvrdily. Možná to bude znít troufale, ale my měli od začátku navrch nejen ve skóre. Naše hra byla komplexnější. Dokázali jsme skórovat z pod koše, ze střední vzdálenosti, ale i z trojky. Jenže to nebylo samo sebou. Svým pozicím jsme šli naproti herním systémem, kdy jsou minimálně 3 hráči v pohybu a velmi dobrou prací rozmístění po hřišti neboli „spejsingem“, jak říkají odborníci J)

Co, ale doslova všechny z nás šokovalo, byl náš přístup k doskoku. Právě tato činnost byla vždy naší Achillovou patou. Jenže tento zápas se nám povedlo i 2x, 3x si doskočit neúspěšnou střelu a nakonec zakončit.

V poločase s námi ještě domácí drželi krok, 25:37 pro nás. Dokonce nás domácí přinutili k rychlému oddechovému času na úvod druhého poločasu, kdy nás stáhli na 7 bodů. Důraznější promluva a zopakování herního stylu, přišla vhod. Prakticky ihned jsme začali doslova dominovat. Kombinace nám připravovali pozici za pozicí, které jsme proměňovali. V obraně jsme si více vypomáhali na hráče v dolním postavení, čímž jsme eliminovali hlavní zbraň domácích a bylo hotovo. Rekordní vítězství o 34 bodů, 92:58 bylo na světě.

V této sezoně je naší obrovskou silou šířka a kvalita lavičky. Máme prakticky 15 vyrovnaných hráčů a na naší hře není skoro poznat, zda hraje ten či onen, každý si odvede své. I díky tomu, můžeme střídat pravidelně po 3-5 minutách, čímž ušetříme síly a udržíme rychlý přechod a nutnou agresivitu na obou koncích palubovky.

Závěrem musíme pogratulovat novopečenému otci z našich řad, Jirku Altmanovi a jeho paní k narození potomka. Jirka s manželkou sváděli svůj zápas v porodnici, zatímco my v Klatovech. Přejeme hlavně zdravíčko, ale také to nemění nic na tom, že neúčast na zápase je přispění do pokutníčku J))))