O uplynulém víkendu zamířilo naše žákovské družstvo na venkovní palubovky. V sobotu nás čekal velice nepříjemný soupeř z Vyšehradu a v neděli třetí celek tabulky, BA Sparta. Oba soupeře jsme doma dokázali potrápit a proto jsme chtěli urvat alespoň jednu výhru. K utkání jsme po dlouhé době odjížděli v kompletní sestavě i s navrátilcem Jakubem Wintrem, který se vrátil po dlouhodobém zranění a  8 měsicích strávených rehabilitací.


Vyšehrad x Plzeň 61:66 (10:13, 31:30, 47:51)

Ve Vyšehradské hale, která je známa svojí specifičností, se v sobotu odehrálo utkání plné emocí a dynamického basketbalu. Od úvodu bylo utkání vyrovnané a plzeňští mladíci svým důrazem a dobrou obranou nutili soupeře k chybám. Bohužel ale nejsme stále schopni dát jednoduchý dvojtakt, a místo vedení o 20 bodů v poločase, jsme o bod padali. Skóre v druhém poločase se pak přelévalo ze strany na stranu. K výhře náš celek nakonec dotáhl Tomáš Kačírek, který  byl v posledních minutách doslova neubranitelný a v posledních vteřinách zatížil soupeře 5 body z celkových 25. A druhá výhra v žákovské lize byla na světě.

 

BA Sparta x Plzeň 75:51 (20:13, 34:23, 52:39)

Po sobotním kvalitním výkonu jsme plni optimismu zajížděli na Spartu. Začátek zápasu nám jako vždy naprosto ujel a hlavně výšková převaha soupeřů nám v začátku dělala problémy. Svojí bojovností a důsledným prováděním pokynů od trenéra, jsme ale udrželi Spartu na dostřel 10 bodů po 3 čtvrtiny zápasu. V úvodních 3 minutách posledního období jsme ještě o kousek utáhli kohoutek a dostali Spartu na rozdíl 8 bodů. Pak ale přišel další nedaný šoupák a dvě neproměněné šestky. Došlo k sesypání psychiky a 13 bodová šnůra soupeře. I tak jsme na palubovce nechali vše a odjíždíme z Prahy s dobrým pocitem.

 

Komentář trenéra:

“Prvotně musím říci, že i přes prohru na Spartě jsme naprosto spokojen s výkonem a hlavně s herním projevem, kteří kluci celý víkend předváděli. Snad poprvé jsem u ročníku 2003 viděl totální hlad po úspěchu a do puntíku plněné pokyny, které jsem jim dával . A jen tvrdá práce na tréninku nás dovedla na tu správnou cestu. Ku příkladu minulý víkend jsem  žehral na naše procento TH a o tomto víkendu jsme se zlepšili o 25%. Kluci sice styl, kterým jsme to pilovali asi moc nemusí, ale na výsledku je vidět obrovské zlepšení. S výkonem celého týmu jsem naprosto spokojen,  jen bych rád vyzvedl dva individuální výkony. Tomáš Kachna podal v sobotu výkon hodný tahouna týmu. Doskakoval, přihrával a dával důležité body. V neděli na něj navázal Jindra Fremr, který táhl tým za vítěztvím, bohužel se v důležitých fázích zápasu začal lehce schovávat, což je obrovská škoda. Jediné co mi mrzí, že naši hráči zatím nejsou  tyto výkony podávat pravidelně. Ale na tom zapracujeme...„