O víkendu čekal naše junioru zájezd na půdu soupeřů z Moravy a to Prostějova a Ostravy. Soupeři jsou sami o sobě dominujícími týmy a to hlavně na domácí palubovce což ostatně potvrdili a my tak odjížděli opět bez vítězství.


Jako sobotní soupeř nás čekal celek z Prostějova, který nám bodově utekl v úvodu utkání, do poločasu si vybudoval dostatečný náskok, který si pak v druhém poločase udržel. My jsme propadávali zejména v prvním poločase na obranné polovině ve hře 1 na 1 a na útočné polovině jsme byli doslova impotentní v zakončení až na Martina Macha, který nás morálně držel nad vodou. V poslední čtvrtině jsme jen korigovali výsledek a dohrávali utkání v široké rotaci hráčů, stejně jako soupeř.

V nedělním utkání nás čekal celek z Ostravy, který už jen při rozcvičovaní budil u hráčů zbytečný respekt.  Nicméně soupeř nás dle mého názoru lehce podcenil a nečekal, že v první čtvrtině budeme my ten tým, který bude určovat tempo hry. Do poločasu jsme se drželi na rozdílu čtrnácti bodů a to především, že jsme hráli chytrý basketbal s minimem ztrát, dokázali odstavovat hráče na doskoku a dobře nám putoval míč na útočné polovině, ale bohužel pořád s malou úspěšností. V druhém poločasu nastoupili jiné týmy, celek hostů nám jasně ukázal, proč jsou na domácí palubovce tak dominantním týmem a nedovolil nám téměř nic. My se nedokázali lehce prosadit, zvýšil se nám počet ztrát a začali jsme volit těžká zakončení, z kterých jsme dostávali jeden rychlý protiútok za druhým bez návratu do obrany.

 Komentář trenéra: Nemůžeme si dovolit hrát v celém utkání jen některé části. Nikdo na nás nebude čekat, až se rozkoukáme nebo zkoncentrujeme. My jsme schopní konkurence s ostatním týmy, ale bohužel jen v krátkém časovém úseku a to určitě nebude stačit a musíme to nejrychleji změnit. My musíme zapracovat na útočné fázi, jsme málo aktivní i úspěšní na útočné polovině ve srovnání s ostatními družstvy a samotnou kapitolou jsou trestné hody, což je spojeno s naší psychikou a mentalitou, která nás limituje na obranné polovině, kde si hráči málo věří a volí vždy méně namáhavou cestu, kterou vždy prohrají.