V sobotu 30.9. odstartovala sezóna i pro náš tým U11. Zajížděli jsme do Holýšova. Bohužel jsme odcestovali bez Tondy „kontníčka“ Hanzlíčka a Davida Nalose, které oba skolila nemoc.

I přesto jsme se na zápasy těšili. Při rozcvičení bylo vidět, že jsou kluci nervózní a asi správně berou první soutěžní zápasy v životě velice vážně. Bylo až humorné pozorovat jak kluci hecují jeden druhého a napomínají se, když někdo odflákl příhru, šoupák nebo střelu…. :)


Jakmile pak zápasy začaly, tak i přes velké množství našich chyb musíme podotknout, že zápasy byly hrubě ovlivněny přítomností hráče domácích z kategorie U12. Tomu se nedalo konkurovat. Nikdo nepochybuje o tom, že je šikovný a talentovaný to ano, ale dokazovat si to na hráčích U10 a U11….. ?

Samotnou kapitolou je to, že ještě před zápasem bylo slibováno, že onen hráč bude střídat, ale ono doslova “PRD“. Domácí nyní mohou namítat, že brečíme a nevím co ještě. Zápas nám zcela určitě ukázal, že máme rezervy v nabírání rozběhlého hráče v obraně a příhry často uletí, kam nemají. Dále mnohým z nás chybí odvaha. To nikdo nezpochybňuje. Jenže, když hráč o kategorii výše dribluje u poloviny hřiště 20 sekund a pak najede a dá koš, ptáme se proč. K čemu to je………………. Oba zápasy jsme prohráli na skóre, ale předvedenou kolektivní hrou jsme pro mě jako trenéra morálními vítězi.

No nic, i tak děkujeme Holýšovu za organizaci zápasů.

Nyní musíme zapracovat co nejusilovněji na zmiňovaných chybách a důkladně se připravit na další zápasy, které náš čekají již za 14 dní. Nastoupíme na domácí půdě proti Domažlicím.