Tým U11 zajížděl od pátku 8.9. do neděle 10.9. na mezinárodní turnaj do nedalekého Písku. Postupně jsme sehráli zápasy s Pískem, Kbely, Vilnius U11, Bayern Mnichov, Vilnius U10.

Turnaj pro nás nezačal dobře již několik dní předem, kdy několik hráčů ulehlo s kašlíky, teplotami apod. Dále se přidalo zranění lýtka 2 dny před odjezdem a na závěr studijní povinnosti jednoho z hráčů. To vše mělo za následek, že nás bylo jen 9. Po odsouhlasení s pořadateli jsme, tedy sebou vzali 4 kluky z týmu U12.


Loko vs. Písek
Vstup do turnaje nám vyšel. Po celý zápas se hrál poměrně rychlí a agresivní styl. Postupem času jsme se zlepšovali především v zakončení a dokázali vyhrát. V zápase nás nejvíce tlačila bota v obraně.

Loko vs. Kbely
Zde jsme malinko experimentovali se sestavou. Postavili jsme 1 pětku z hráčů, kteří jsou méně odvážní. Často se bojí hrát, driblovat a ochotně nechávají odpovědnost na jiných, což je dle naší týmové filozofie špatně. Problémy s nulovou odvahou se jasně projevili a prakticky po první čtvrtině bylo po zápase. Druhá pětka se snažila, ale na více jak 8 bodů jsme se soupeři nedokázali přiblížit. Musíme, ale dodat, že skoro zónová obrana Kbel byla za hranou. Dle nás naprostá ignorace snahy vychovávat basketbalisty, ale jen honba za výsledky v kategorii kde o výsledky nejde.

Loko vs. Vilnius U11
Tak tento zápas byl zážitek a lekce s velkým L. Zde nebyla šance. Soupeř byl naprosto jinde. Byla krása sledovat, co mohou umět děti v 10-ti letech. Ten přehled, tah, přihrávky uffffffff, opravdu krása. Musíme uznat, že kdyby soupeř nepovolil tak jsme snad ani nepřešli polovinu hřiště. Jednoznačně zážitek pro hráče i trenéry.

Loko vs. Bayern Mnichov
Další ze zahraničních soupeřů předvedl nám podobnou hru. Obrana po celém hřišti, snaha o pasovou hru. Jenže Bayern mnohem méně kazil a více proměňoval. Bohužel jsme se nedokázali vyrovnat s tlakem a neproměňovali jasné šance. Nebylo tedy divu, že jsme nakonec prohráli zhruba o 25 bodů.

Loko vs Vilnius U10
Poslední zápas byl doslova super. Vyrovnaný průběh, nervy, trenéři na jehlách. Fandící rodiče, korektně fandící rodiče a do toho naše zlepšená hra. Soupeř nám, ale dal doslova lekci v kolektivní hře. Svůj nájezd dokázal využívat lépe než my a mnohem lépe uvolňoval volné spoluhráče. Malinko nás, ale mrzel přístup trenéra, který od druhé čtvrtiny své hráče stáhnul do bedny a prakticky bránil takovou polozónu. V této kategorii je to dle nás špatně.

Turnaj byl pro nás super přípravou na sezónu. Ukázal nám slabiny a silné stránky. My se nyní musíme maximálně soustředit na zlepšení obrany 1na1, na lepším rozestavení hráčů v útoku a řešení hry do odstoupené obrany, poněvadž jsme přesvědčení, že nás to čeká i v sezoně, bohužel.


Samostatnou ukázkou byl tým Vilnius U11. Po diskusi s jejich trenérem nám bylo řečeno, že v přípravce mají 1000 dětí a od kategorie U10 trénují 10x týdně. Pak se nelze divit jejich kvalitě. Bohužel v našich krajích by toto bylo nemyslitelné, rodiče by toto jen těžko akceptovali.


Tak konec srandy a jde se makat :))))