Již postup z předkola byl příjemným bonusem a prodloužením sezóny. Další posun v play off přes vítěze základní části skupiny B,je pak velkým úspěchem celého týmu a možností bojovat o právo účasti v baráži o postup do Kooperativa NBL.

K utkání ve Zlíně jsme odjížděli bez ústředního rozehrávače Vaška Honomichla, zraněného Štěpy Partyngla a také Pavla Vondy, který musel ukončit sezónu z rodinných důvodů.

Bylo jasné, že nás čeká velmi těžký souboj. Vždyť Zlín má ve svém kádru hráče ještě nedávno působící v nejvyšší soutěži Prášila, Šušáka, Vošlajera, Jedovnického či Nehodu. Zejména posledně jmenovaný byl v prvním utkání hodně aktivní a svým silovým pojetím platil na naši obranu.

Nicméně nám se podařilo kolektivní a nápaditou hrou domácí zaskočit a vybudovat si do poločasu dvouciferné vedení. Ve třetí části domácí změnou obrany a důrazem někdy až za hranicí fair play odstartovali mohutnou stíhací jízdu. V této fázi se naopak nám rozpadla hra na útočné polovině.

Uchýlili jsme se pouze ke střelám z trojkového oblouku, které však nenacházely cíl. Za to střely zlínských hráčů v této fázi neomylně zasahovaly koš. Výsledkem byl naprostý obrat a vedení domácích o dva body. V tu chvíli se ukázala síla osobností podpořená zlepšeným přístupem celého týmu.

Jarda Kovanda několika koši v řadě nahlodal sebevědomí Zlína a trojky Martina Volfa s Ondrou Fleischhansem opět zmrazily akcie domácích. Konec utkání byl již plně v naší režii a tak první veledůležitá výhra byla na světě.

Očekávalo se, že ke druhému utkání nastoupí náš soupeř posílen o brněnské hráče s Kooperativy NBL, ale nestalo se tak. Naopak Zlínu chyběli Šušák s Jedovnickým. Hosté od úvodu nekladli žádný odpor a jejich hra byla doslova ostudou. My jsme naopak k utkání přistoupili zodpovědně a nenechali se ukolébat a uspokojit v žádné fázi utkání. Skóre po velmi pěkných akcích utěšeně narůstalo až na konečných 52 bodů.

Děkuji hráčům za předvedenou hru a všem fanouškům, kteří si našli cestu do sportovní haly za podporu.

Na final four určitě nejedeme v roli favorita, ale rozhodně budeme chtít bojovat a ukázat co nejlepší basketbal.

SKB Zlín - BK Lokomotiva Plzeň 66:77 (13:23, 29:40, 52:51)

BK Lokomotiva Plzeň - SKB Zlín 87:35 (15:7, 33:10, 64:24)