Příprava na 1. ligu začala letos v daleko vlažnějším tempu, než tomu bylo před rokem. Ačkoliv se zahájilo 1. srpna, tedy stejně jako loňské léto, úvodní tréninky prvních 14 dní absolvovalo pouze několik hráčů. Také trenér David Zdeněk se z důvodu povinností u národního celku U16 dívek připojil až v půlce srpna.

Z nejrůznějších důvodů přípravu na nový ročník již nezahájili Michal Froněk, Ondřej März nebo Míra Dvířka, což určitě není z hlediska složení týmu a konkurence ideální. Od 16. 8. se vedle fyzické a silové přípravy najelo na pilování basketbalových činností včetně týmové souhry.

Soupiska BK Lokomotiva Plzeň 2016/17

V. Honomich, O. Fleischhans, K. Říha, M. David, Š. Partyngl, J. Lejsek, J. Kovanda, J. Suchý, P. Vondra, P. Veselý, J. Doljak, R. Jirák.

Ve dnech 3. - 4. 9. proběhl v Praze turnaj za účasti těchto týmů: Basket Košíře, Sršni Písek, Slavoj BK Litoměřice, BK Plzeň, BK Slaný a BC Benešov, kdy poslední dva celky jsou účastníci druhé ligy. Ve skupině jsme se utkali s BC Benešov a domácími Basket Košíře. Po porážce s Basket Košíře nás v závěrečném utkání o 3. místo čekal tým Slavoj BK Litoměřice. Nutno říci, že v podstatě všem týmům chybělo několik hráčů a hodně prostoru dostávali i junioři. V našem týmu chyběl Kamil Říha, který je stále ještě v rekonvalescenci po operaci a Jan Suchý díky pracovnímu vytížení.


Výsledky:

BK Lokomotiva Plzeň - BC Benešov 74 : 70 (18:16 33:32 56:55)
Basket Košíře - BK Lokomotiva Plzeň 66 : 50 (16:16 28:24 44:36)
Slavoj BK Litoměřice - BK Lokomotiva Plzeň 57 : 68 (20:13 32:30 51:56)

Na turnaji jsme obsadili 3. místo, ve finále zvítězily Košíře nad Pískem 61:60, BK Slaný se omluvilo z posledního utkání a tak 5. místo patřilo BC Benešov.

Zhodnocení turnaje:
projevila se dlouhá posezonní pauza, navíc do týmu zapracováváme nové hráče, a tak souhra na obou polovinách hřiště měla k ideálu hodně daleko. Ale s každým zápasem byl projev týmu o malinký kousek lepší. Nicméně start nového ročníku se kvapem blíží a nás čeká ještě hodně práce.