Poslední zápasy Play outu na půdě Prostějova a Josefova byly klíčové v tom, zda se podaří udržet extraliga U17 i pro příští rok nebo se bude muset hrát nevyzpytatelná baráž. Kluci tak před sebou měli těžký úkol, jelikož Prostějov nás dokázal v předešlém dvoukole porazit u nás doma v Plzni. V sobotu s Prostějovem se tedy hrálo v podstatě o vše.

Plzeňský trenér Marian ale své svěřence na důležitý víkend dobře připravil. „Na zápas se povedlo kluky připravit jak po fyzické, tak především po psychické stránce, musím před nimi smeknout, jak utkání zvládli a jako trenér jsem si utkání užil."

Vstup do utkání byl velmi důležitý. Lokomotiva byla velmi dobře takticky připravena na útočné kombinace Prostějova, a tak domácímu celku dovolila pouhých 11 bodů. Už po první čtvrtině se tedy hráči Plzně mohli radovat z dvouciferného vedení.

„V druhém poločase se nám dařilo i střelecky, když jsme trefili několik důležitých trojek a soupeři odskočili na větší rozdíl. Zbytek utkání jsme měli pod kontrolou a na konci mohla naplno vypuknout radost ze zvládnutí těžkého a ohromně důležitého vítězství." dodal radostně trenér Plzně.

BK Orli Prostějov - BK Lokomotiva Plzeň 52:71 (11:21, 25:35, 46:58)

„Přesto, že jsme v sobotu vybojovali udržení soutěže, chtěli jsme zakončit sezónu vítězstvím a nebýt jediné družstvo, které Josefov porazí." zdůraznil S. Marian

Bohužel, jak to tak bývá, hráči Lokomotivy si asi mysleli, že to půjde snadno. Naopak domácí, povzbuzeni vyrovnaným skórem a několika proměněnými koši z dálky, bojovali a drželi s Plzní krok.

„Naše hra byla i ve druhém poločase chaotická a nedůsledná. Zmar vyvrcholil trojkou domácích, která 30 vteřin před koncem znamenala vedení Josefova o 2 body." dodal trenér.

Následoval time out, po kterém Lukáš Karlíček střelou za dva body vyrovnal skóre. V obraně jsme následně získali míč a Luboš Kovář byl faulován. Oba trestné hody proměnil a dostal nás tak pár vteřin před koncem do vedení. Josefov se ještě snažil o získání vedení na svou stranu, to se mu ale už nepodařilo, a tak si v posledním utkání soutěže Lokomotiva připsala výhru o 2 body.

Extraliga U17 je tedy v Plzni zachráněna. Věříme, že na sezónu budou hráči rádi vzpomínat. Především na utkání v Prostějově, které bylo nádherné a všichni jsme si ho užili.

Sokol Josefov - BK Lokomotiva Plzeň 58:60 (13:17, 32:29, 39:40)