V úvodu play out čekal Lokomotivu dvojzápas s Hradcem Králové, díky tomu, že tyto dva zápasy Plzeň zvládla, zachránila se v soutěži pro další rok. O 14 dní déle vyjížděla ještě na utkání do Ostravy a Zlína, kde už o nic nešlo z pohledu tabulky.

Sokol PP Hradec Králové - BK Lokomotiva Plzeň 54 : 69 (21:15 32:36 45:52)

BK Lokomotiva Plzeň - Sokol PP Hradec Králové 77 : 58 (19:16 32:29 49:41)


V utkáních proti Hradci Králové jsme chtěli ukázat lepší kvalitu našeho týmu i hry a v pohodě si zahrát. To se nám také povedlo a v obou případech jsme zvítězili, i když ani zdaleka ne tak jasným rozdílem jako tomu bylo v základní části. Na soupeřově hře, je znatelný posun před blížícím se koncem soutěže a baráží.

BCM Ostrava - BK Lokomotiva Plzeň 59 : 55 (19:16 34:26 49:34)

 
K utkání jsme odjížděli pouze v sedmi hráčích a s vědomím, že díky postavení v tabulce můžeme hrát zcela v poklidu. Přesto jsme domácímu družstvu chtěli oplatit dvě porážky. Od úvodu se hrálo vcelku vyrovnané utkání. Domácí však měli lépe seřízenou mušku a díky tomu a našim několika hloupým ztrátám nám postupně odskočili až na rozdíl 15 bodů. V poslední čtvrtině se projev obou týmů otočil, kluci zabojovali a takřka vymazali náskok domácího týmu. Srovnat se nám však již nepovedlo. Přesto šlo z naší strany o solidní výkon.

SKB Zlín - BK Lokomotiva Plzeň 67 : 59 (20:8 37:23 54:38)

Jestliže v Ostravě jsme i přes prohru hráli basketbal, v nedělním utkání proti Zlínu šlo z naší strany spíše o parodii. Ačkoliv nám prohra jako taková již nemohla ublížit, přístup k utkání celkově jako týmu byl ostudný a absolutně se neslučuje s projevem, jakým by se měl extraligový tým prezentovat.

V posledním dvoukole budeme hostit právě Zlín a Ostravu. Doufám, že kluci se budou chtít s celým ročníkem a vlastně i jejich působením v mládežnickém basketbalu rozloučit kvalitní hrou a vítězstvím.

Tabulka, výsledky a rozpis utkání play out