Naše družstvo dokázalo porazit v play off Brno 2:0 na zápasy a díky tomu si zajistilo vstupenky do závěrečného turnaje Final 4, pro čtyři nejlepší týmy z první ligy. Kromě nás na turnaji byli i domácí Litoměřice, Hradec Králové a Opava „B".

Turnaj, který se hrál systémem na dva zápasy - semifinále a následné finále nebo boj o 3. místo, jsme začali utkáním proti celku z Hradce Králové.

První poločas jsme udržovali s velmi silným soupeřem krok, až v závěru poločasu jsme na Sokol ztráceli 5 bodů a s klaksonem dostali koš s faulem. V druhé půli jsme úplně propadli a soupeř získal vysoké vedení, my jsme však nesložili zbraně a bojovali až do konce.

Druhý den nás čekal poražený tým z druhého semifinále, tedy Opava „B". Hned od úvodu jsme se ujali vedení, které Opava dokázala snížit díky skvělé střelbě trojek, ale my jsme se v útoku mohli opřít zejména o trojici: V. Honomichl (31 bodů), M. Bašta (22) a L. Pecka (21). V útočně naladěném utkání jsme tak nakonec vyhráli 95-91.

Komentář L. Pecky:

„První zápas s Hradcem jsme věděli, co nás čeká, velmi kvalitní tým s širokou lavičkou, plno hráčů se zkušenostmi z NBL. První poločas jsme byli rovnocenným soupeřem, kdy jsme byli na dostřel, ale ve druhém poločase byla znát síla soupeře a pohodlně vyhrál. Za to druhy den s Opavou jsme věděli, že můžeme vyhrát, jelikož Opava neměla pivoty a nakonec se to potvrdilo. Opava nás trápila pouze trojkovou střelbou, naštěstí jsme měli Vencu a Martina Baštu, kteří byli cely zápas "v ohni" a drželi nás stále ve hře. Nakonec jsme tak pohlídanou koncovkou vybojovali zasloužené 3.misto."

Sokol H. Králové 2 - BK Lokomotiva Plzeň 90:72 (24:24, 44:36, 69:52)

Nejlepší střelci: V. Honomichl 23, L. Pecka 15, K. Říha 11

BK Opava „B" - BK Lokomotiva Plzeň 91:95 (13:18, 39:39, 71:67)

Nejlepší střelci: V. Honomichl 31, M. Bašta 22, L. Pecka 21, J. Kovanda 14

Hráč utkání: V. Honomichl 31 bodů, 7 doskoků a 4 asistence - užitečnost 38

Konečné pořadí:

1. Slavoj Litoměřice
2. Sokol H. Králové 2
3. BK Lokomotiva Plzeň
4. BK Opava „B"